Møt forskere fra Nofima direkte og ta opp konkrete problemstillinger du har med f.eks emballasje, sensorikk, produktuvikling eller produksjonsprosesser.
foto: Nofima
Agenda: 31. januar kl. 11-15 på Danebu Kongsgaard
11.00: Velkommen ved Valdres Næringshage –Kort om muligheter for å søke Forregion-midler og hvorfor vi lager et slikt verksted der bedrifter møter forskere.
11.10: Siste nytt om Emballering; Kommende krav fra EU om reduksjon av plast og praktiske konsekvenser. Mål: tilpasse kravene etter 2030. Fellesløsninger for osteprodusenter.
11.30: Forskerne og deres kjernekompetanse - Mikrobiolog; fermentering og rakfiskproduksjon - Pølsemaker; kjøtt og speking - Ost – og utfordringer innen mikrobiologi - Emballering - Renhold og "kampen mot mikrobene"
Kl 12.15 – Lunsj
Kl 13.00 – Gruppearbeid mellom bedrifter og forskerne. Bedrifter som ikke har meldt inn spørsmål på forhånd kan velge gruppe, og lytte og lære der de ønsker.
Kl 15.00 –Veien videre og samarbeid med andre lokalmatprosjekter i Valdres ved Guri Grønolen og Tone Ranheim
Kl 15.30Avslutning. Det er mulig å avtale videre individuelle møter med forskerne etterpå