Book Møterom Kalender Kurs, seminarer og møter Sitte i et styre?
Meld deg på nyhetsbrev

Stø kurs og full fart for SIVA- Vil styrke næringshagene

EspenSusegg.jpg

Vil styrke næringshagene

Tidligere i år tildelte Siva 30 millioner kroner ekstra til inkubator-programmene for å bidra til økt kvalitet og utvikling av nye verktøy. Pengene ble fordelt på åtte ledende inkubatorer, hvorav Startuplab i Oslo fikk mest med 7,5 millioner kroner.

De øvrige som fikk penger var Kjeller Innovasjon med 4,5 millioner kroner, ÅKP (Ålesund) med 4,5 millioner kroner, Ipark (Stavanger) med 3 millioner kroner, Ko-Aks (Gjøvik) med 3 millioner kroner, Nyskapingsparken Inkubator (Bergen) med 3 millioner kroner, Norinnova Technology Transfer (Tromsø) med 3 millioner kroner og Proneo (Verdal/ Stjørdal) med 1,5 millioner kroner.

Dette gir oss mulighet til å realisere ideer vi har hatt på blokka lenge, men ikke hatt råd til å utvikle. Vi sikter nå internasjonalt og har som mål å lage den beste inkubatoren i Europa, sier partner i StartupLab Tor Bækkelund.

Nå varsler Siva at de nå ser på muligheter for å løfte næringshagene på samme måte.

Dette gir god effekt hos våre partnere ute i nettverket. Vi vil se på mulighetene for å løfte og utvikle næringshagene på en lignende måte, sier innovasjonsdirektør Ola Borten Moe i Siva.

Siva mottok i desember en ny rapport fra Nordlansforskning som dokumenterer hvordan næringshagebedriftene benytter seg av felles fasiliteter.

«Hovedfunnene i rapporten er at næringshagene har rekruttert bedrifter med stort behov for kompetanse, som bruker et bredt spekter av næringshagenes tilbud og som selv mener de har læringseffekter og opplever nytte av å være en del av næringshagemiljøet. Dette gjelder både for bedrifter med aktiv og passiv tilknytning, skjønt behov, bruk og effekt er langt svakere for den siste gruppen,» konkluderer Siva på sine nettsider.

Publisert 06.01.2015