Book Møterom Kalender Kurs, seminarer og møter Sitte i et styre?
Meld deg på nyhetsbrev

Hvem ender opp som "Norges sprekeste region"

Pulsslaget.jpg

All aktivitet som deltakerne driver på fritida teller med, sier Anne Kristin Medhus, daglig leder og gründer i Pulsslaget.
Eneste kravet til aktiviteten er at den er på minst 30 minutter og at du blir litt svett. Om du går tur, hogger ved eller legger om til vinterhjul, gir det godkjente poeng til laget. Det er minuttene eller timene du er i aktivitet som teller.

Alle vet at sykefravær er dyrt. Hvis de ansatte blir mer aktive bidrar det også til en friskere bedrift, forklarer Anne Kristin Medhus.
- Dessuten er det veldig motiverende å registrere egen trening og på den måten være med å slå nabobedriften.

I Nord-Gudbrandsdalen var det Skjåk Kyrkelege Fellesråd som gikk av med seieren i vår. I Valdres vant bedriften Trening og Livsstil.
Leder i næringsforeningen for Nord-Gudbrandsdalen, Anita Koot ivrer for at lokale bedrifter skal melde seg på. 
Dette er enkel måte å motivere ansatte til aktivitet. Det er sosialt og samlende for arbeidsplassen, og ikke minst får bedriften mye god PR og omtale. Gjennom konkurransen vil bedriftene få bedre kunnskap om hverandre, og kanskje kan det bidra til økt lokal samhandel, sier Koot.

For å holde motivasjon oppe helt frem til mål får deltagerne helserelaterte artikler, premietrekninger og bonusaktiviteter under veis. Konkurransen avsluttes før jul. Da kåres en vinnerbedrift i hver region.

Nytt for sesongen er det at flere kommuner også stiller lag. Ordfører Oddvar Grøthe i Hemsedal går i bresjen for å få folk opp av sofaen i høst. Han og innbyggerne har som mål at Hemsedal skal bli Norges sprekeste bygd.
Jeg oppfordrer alle til å finne sin vei til høyere puls, sier han.
Det å tynne skog i bustadfeltet mitt gir meg høy puls. Dessuten får jeg fantastisk flott utsikt, skryter den blide hemsedølen.

Publisert 11.09.2014