Book Møterom Kalender Kurs, seminarer og møter Sitte i et styre?
Meld deg på nyhetsbrev

Hytte i Valdres

Hytter i Valdres er et satsingsområde som går over flere år. Målsettingen er å skape "Fjell-Norges verdiskapingssenter for hytteturisme". Fase en er gjennomført med flere tiltak og samling av data som er relevant i videre arbeid med verdiskaping innenfor hyttesektoren. Rapporter fra fase en finner du nederst på siden her. 

Fase to av det vi for korthets skyld kaller "Hytteprosjektet" er nå i gang. Valdres Natur- og Kulturpark og Valdres Næringshage samarbeider tett rundt dette, og det er tre innsatsområder: Bedriftsutvikling, Samfunnstilrettelegging og Hytteieren som ressurs. Prosjektbeskrivelse kan du laste ned her.  

Valdres er største fjellhytteregion i Norge med 17677 hytter registrert ved årsskiftet. Gjennom prosjektet skal vi bidra til økt lokal verdiskaping samtidig som vi finner modeller å jobbe etter som kan være nyttige for andre regioner. Denne fasen er finansiert gjennom midler fra "Programmet for næringsutvikling og verdiskaping i fjellområdene" som er forvaltet av Oppland fylkeskommune på vegner av KMD. I tillegg kommer lokal medfinansiering. 

 

 

Hytte.jpg

Dokumenter fra fase en:

Fagrapport 1 - Prosjektbeskrivelse
Fagrapport 2 - Statistikk
Fagrapport 3 - Hytteundersøkelser og forskning
Fagrapport 4 - Hytter og helse
Fagrapport 5 - Kommune og hytter

 

 

 

VK2017.jpg

Valdreskonferansen 24 april

Publisert 03.04.2017

Vi ønsker velkommen til Valdreskonferansen 24 april! Sett av datoen i kalenderen nå! Programmet slippes i løpet av kort tid!

Les mer »

Våg & Vinn konferansen 18. november

Publisert 27.10.2015

Onsdag 18. november kl. 10.00 – 17.00 braker det løs på Høgskolen i Hedmark Avdeling Hamar. Gjennom et variert program vil du som deltaker få gode eksempler på samarbeid, bedrifter i vekst og suksessfulle gründere. Har du lyst til å lære,– for å oppnå suksess? Tom Wangerud med 20 års erfaring fra ledelse og motivasjonsarbeid i reklamebransjen, leder oss gjennom dagen. Lær om hvordan man utvikler lønnsomme og bærekraftige bedrifter. Hør utfordringer om entreprenørskap fra dyktige faglige foredragsholdere. Suksessrike gründere deler sine historier om hvordan og hvorfor de har lykkes.

Les mer »

AEF.jpg

Valdres Næringshage starter offentsivt i 2015

Publisert 22.01.2015

Valdres Næringshage er bekymret for utviklingen i Valdres. Vi har det siste året fått flere nedslående nyheter om nedlegginger og utviklingen i Valdressamfunnet blir negativ, uttaler Arne Erik Fønhus.

Les mer »

Rakafant til Byfant.JPG

Ledige plasser på "Fra Rakafant til Byfant"

Publisert 24.10.2014

I samarbeid med Norsk Rakfiskfestival og Hytteprogrammet for Valdres, inviterer Valdres Næringsforum til miniseminar før Byfanten samme kveld.

Les mer »

Hytte.jpg

Fra Rakafant til Byfant

Publisert 15.10.2014

I Samarbeid med Norsk Rakfiskfestival og Hytteprogrammet for Valdres, inviterer Valdres Næringsforum til miniseminar før Byfanten samme kveld, torsdag 30. oktober Arrangementet finner sted på Quality Hotel & Resort Fagernes Hytteeierne i Valdres er en ressurssterk gruppe på flere måter. Kan vi kople lokale bedrifter sammen med ressurspersoner i hyttebefolkningen for å gjøre næringslivet i Valdres sterkere?

Les mer »

Kulturveke

Publisert 26.09.2014

Vestre Slidre kommunen har tradisjon for å ha kulturveke andre veka etter haustferien. Så også i år. Vi gler oss og er stolte over å presentere ei veke spekka med ”highlights”.

Les mer »

Jakten på hytteeieren.jpg

Valdres på Hyttemessen

Publisert 03.09.2014

Nok en gang stiller flere av regionens tilbydere innen tomter og hytter på Hyttemessen Exporama førstkommende helg. Valdres har et område på ca. 100 kvadrat meter og vil være synlige og bredt representert fra samtlige områder. Selve Valdres informasjonen vil denne gang ha med Astrid Haadem som vil friste publikumet med sine lokalproduserte råvarer. I tillegg profilerer vi denne gang Norsk Rakfiskfestival og bringer selvsagt med Valdres guiden og generell informasjon fra Valdres.

Les mer »

Bjørn Erik Øye.png

Hytteseminar 26. august kl. 12.00- 16.00

Publisert 18.08.2014

Valdres og Land er samlet sett kanskje Norges største hytteområdet. Vi har over 20 000 hytter og nesten 10 000 ledige hyttetomter i regulerte områder. Hyttemarkedet er en av de desidert største verdidriverne i regionen i dag. Hvordan ser markedet ut framover? For å belyse dette arrangerer vi et miniseminar på Quality Resort Fagernes Hotell.Vi er så heldige å ha fått en av Norges fremste analytikere Bjørn Erik Øye fra Prognosesenteret til å foredra om temaet.

Les mer »